Archiv Říjen 2023

Úspěch žáka naší školy v soutěži Brno Short Story Writing Contest

Gratulujeme žáku naší školy Lukáši Plotěnému z ME4A, který vyhrál v soutěži Brno Short Story Writing Contest (BSSWC).

Číst dále

5. místo v soutěži SinumerikCUP 2023

V úterý 24. 10. 2023 proběhlo, v sídle Siemens Czech v Praze, vyhlášení letošního kola soutěže SinumerikCUP 2023. Za naši školu se do soutěže původně pustily hned dva týmy. Oba týmy měly v průběhu soutěže odbornou konzultaci s partnerskými firmami Dormer Pramet a Ceratizit. Nakonec jeden tým dosáhl na krásné 5. místo ze všech zúčastněných …

Číst dále

Výukový program EVVO

Dne 20. 10.  2023 jsme se zúčastnili výukového programu „Kdo je za vodou“? Seznámili jsme se s rozložením vody na Zemi a vypočítali vlastní spotřebu vody. Zhlédli videoukázku o problémech s vodou v různých částech světa. Mohlo by se zdát, že se nás tyto problémy netýkají.

Číst dále

Angličtina nebo IT? Proč ne oboje?!

Opět jsme modernizovali a tentokrát jsme si nadělili jazykovou laboratoř. Specializovanou jazykovou učebnu vybavenou počítači jsme si dneska poprvé vyzkoušeli a byla to paráda! Výuka jazyků se teď krásně prováže s výukou odbornou. Těšíme se, co všechno v nově vybavené učebně zvládneme.

Číst dále

Evropské dny Erasmus+ 2023

V uplynulých dnech od 10. do 13. října 2023 jsme uspořádali na naší škole výjimečnou akci Erasmus Days, která byla součástí celoevropské kampaně s cílem sdílet pozitivní zážitky spojené s programem Erasmus+ a sítí Euroučňů. Naše škola se dlouhodobě angažuje v evropských projektech, a proto jsme měli hodně co říct k tomuto tématu.

Číst dále

Propojení žáků oboru IT s praxí a osvojení si dovedností z oblasti Soft Skills

Dne 11. 10. 2023 se v rámci projektu Junior Achievement o.p.s. (JA Czech) zúčastnili žáci ze třídy IT3A a EPO3A, celodenního workshopu za účelem osvojení si dovedností z oblasti Soft Skills. Celým workshopem je úspěšně provedli a předali své zkušenosti přímo z praxe, pracovníci americké telekomunikační společnosti AT&T.

Číst dále

Vyhlášení výsledků Národní ceny kariérového poradenství 2023

Centrum Euroguidance, Národní pedagogický institut ČR, ocenilo příklady dobré praxe v kariérovém poradenství v rámci Národní ceny kariérového poradenství 2023. Odborná porota udělila zvláštní uznání Střední škole technická a ekonomická Brno, Olomoucká, p.o. za využití peer prvků v rozvoji dovedností řízení kariéry na SŠ. Výsledky byly vyhlášeny 19. října 2023 na konferenci Euroguidance s název: …

Číst dále

Kurz první pomoci na střelnici

Dne 13. 10. 2023 proběhl další kurz, zaměřený na první pomoc na střelnici. Kurz je postaven na specifická možná poranění, seznámení s civilním i vojenským zdravotnickým materiálem a nácvik použití pomůcek. Tentokrát se výuka dotkla tříd TEP2 a PUZ2.

Číst dále

Výuka puškařských oborů na střelnici

Ve dnech 19.–20. 9. 2023 proběhla výuka puškařských oborů Puškař a Technik-Puškař na střelnicích CS Solutions Brno a Trigger service Brno. Žáci se věnovali manipulaci, údržbě a střelbě z krátkých zbraní. Výuky se zúčastnily třídy TEP2 a PUZ2.

Číst dále

Úspěchy na soutěži na MSV Brno

I letos se na Mezinárodním strojírenském veletrhu konaly soutěže mladých strojařů v programování CNC obráběcích strojů. Soutěžilo se v programování CNC  řídících systémech Fanuc, Sinumerik a Heidenhain. Naší škole se opět velice dařilo a získali jsme hned čtyři první místa: Jakub Barančic z MS3A; Oliver Pakosta z MS4B a  Martin Klíč z MS4A  dokonce dvě první …

Číst dále