Archiv Listopad 2023

Suit up!

Přijďte ve čtvrtek 7. 12. 2023 do školy jako filmové hvězdy! Jako businessmani, jako Velký Gatsby. Zkrátka cokoliv, hoďte se do gala. Okořeňte si každodenní výuku pěkným oblečením. Akci pro Vás pořádá Studentská rada za podpory vedení školy.

Číst dále

MERKUR PerFEKT Challenge

Dne 23. 11. 2023 se naši žáci z třídy ME4A Natálie Šimšová , Jakub Ambrož , Jaroslav Hlavinka a Martin Klíč zúčastnili soutěže MERKUR PerFEKT Challenge, kterou pořádala fakulta elektrotechniky VUT v Brně. Žáci měli v soutěži na výběr z devíti témat. Družstvo Drátíci, sestavené z našich žáků, řešilo téma Kresba obrázku pomocí robotické ruky …

Číst dále

Exkurze Praha

Ve dnech 23.–25. října 2023 třídy ME4A, ME4B, ME4C a IT4A navštívily v rámci poznávací exkurze Prahu. Jako správní maturanti museli poznat nejznámější a nejnavštěvovanější památky našeho stověžatého hlavního města.

Číst dále

Třídní schůzky 3. a 4. ročníků

Vážení rodiče, třídní schůzky 3. a 4. ročníků se konají v pondělí 20. 11. 2023 v 16:30 hod. Třídním schůzkám předchází schůzky třídních důvěrníků 3. a 4. ročníků, které začínají v 16:00 hod. Podrobné informace ke konání třídních schůzek byly rozeslány prostřednictvím EduPage. vedení školy

Projekt Krokus

Již několikátý podzim se naše střední škola připojuje k celému světu v tiché vzpomínce na jeden a půl milion židovských dětí a několik tisíc dalších dětí, které zemřely během šoa, masakru, velké nespravedlnosti, tedy holocaustu.

Číst dále

Žáci naší školy na Česko-Rakouském setkání Sítě Euroučňů

Ve dnech 3.-4. listopadu 2023 proběhlo v Brně Česko-Rakouské setkání sítě Euroučňů, jehož součástí byli i žáci naší školy Patrik Havelka a Vojtěch Sysel. Síť  Euroučňů je mezinárodní organizace sdružující účastníky programů Erasmus+ především z řad učňovských oborů, kteří se i po své stáži chtějí aktivně zapojovat do reprezentace a propagace programu Erasmus+. V ČR …

Číst dále

Školní merch je tu!

Konečně máte možnost rozhodnout o tom, jak chcete reprezentovat naši školu. Konečně si můžete odhlasovat design oblečení, který nám bude sedět! Studentská rada pro Vás ve spolupráci s firmou Schools united připravila Olomoucká merch. A Vy rozhodnete, jak bude vypadat. Hlasujte v týdnu od 13. 11 do 17. 11. 2023 vyberte jeden ze tří návrhů, který …

Číst dále

Workshop – Jak od myšlenky přejít k akci

Dne 6. 11. 2023 proběhl pro část žáků EPO3A workshop „Jak od myšlenky přejít k akci“ pod záštitou Můžeš podnikat ve společnosti DOMA realitní makléři. Cílem workshopu je mentoringem podpořit učení a rozvoj žáků z různých profesí.

Číst dále

Stínování učitelů na Islandu

V druhé polovině října proběhlo stínování 3 učitelů strojírenství na islandské škole Borgarholtsskóli v Reykjavíku. Skupinka učitelů, složená z odborného výcviku i teoretického vyučování, měla za cíl nahlédnout do vzdělávacího systému islandského školství.

Číst dále

🧟‍♀️Halloween 🧛‍♂️na naší škole – SŠTE Olomoucká

Halloween je svátek, ke kterému neodmyslitelně patří strašidelné kostýmy. Nejen žáci, ale i učitelé se letos na Halloween převlékli do kostýmů upírů, mrtvol, čarodejnic, bojovníků, zombie, ale i housenek a své kostýmy ukázali ve strašidelném průvodu školou. V tento den nikomu nevadilo, že na chodbách jsou pavučiny, pavouci, netopýři a další havěť a většina z nás si to patřičně užila.

Číst dále